Rabu, 30 September 2015

Scan 2D/4D yang mengecewakan...

Semalam genap la si kecik dalam tummy aku ni 24week..
memang da plan nak buat scan 4D..memandangkan elok elok cantik dengan hari gaji..
laju laju tanya klinik mana yang ade buat scan baby 4D..

aku pilih klinik Bahiah kat saujana Utama..
hargaya murah sikit la dari yg kat Puncak Alam..
tapi tu la..murah murah bukan berarti perfek 10 macam yg kita sangka..
klinik Bahiah ni cas die RM135..

sebelum pegi kerja da plan ngan Fariz..
petang or malam hari tu nak pegi scan baby..
die pun on saje la..memang niat utama nak kitorang tengok gender baby la kan..
boboy lagi ke or kali ni ade can dpt gugrl...
scan kat KK hari tu..beriye ingatkan nampak..
tapi hampa jugak...scaner da tue dokto ckp..jadinye tak nampak..
ok..xper..
.tu yang kali ni nekad nak la buat 4D tu...compom nampak..
exited kompiden sangat kennnn...

lepas register tak sampai 15minit nurse panggil masuk..
masa tu bawak Faeeq..memang tak berapa nak aman la kan..
dengan mulut die asek becok ajak main kat lua..
lepas tu masa screen da tunjuk muka baby boleh die ckp..
heeeeeeeeee mummy....momok (hantu)..........
heyyyyy...momok kamu cakap..tu adek la...
tapi gertak dlm hati je la..Fariz da tekekek2 gelak dga Faeeq ckp cm tu..

Si abang tu mulut skg da mcm bertih jagung...becakap je kejenye..
layankan je la..anak nak membesar kan...

dokto dok godek godek perut aku..
baby aktif..tapi menyorok...geramye...
sebelum masuk tadi bukan main die punye dancing...
aku yakin la mesti boleh nampak segala...
sekali scan...main sorok sorok pulak die...
 
 lepas 10minit cam tu dokto kata sudah..
aku tanya la gender tak nampak ke??
tak nampak..die tak nak tunjuk...
ekeleh...cam tu je????bukan sepatutnye kene pujuk pujuk dulu ke baby tu..
atlist tak nampak gender..aku ni nampak kaki tangan anak aku sempurna okey la tu..
ni die syok sendiri scan...die paham die tahu la..
aku ni yg tak paham tercengang bila kata SUDAH...


haiiii...f1 n last la pegi klinik tu...
dokto tak mesra alam sungguh...
hampa lahai kitorang ni...
mood nak beli baju pun hilang..
ishhhh..baby tak respon..sebab dokto tah pape...



Baby kali ni pemalu ya amat...
tengok tu..yg aku perasan dokto asek fokus muke je tunjuk kat aku..
bahagian lain die syok sendiri..
lame gak die godek godek bagi baby tunjuk muka penuh...
tapi baby ni tak mo respon...
die pun stress kot dengan doktor tu...tak main main dengan die dulu..
terus terus nak tunjuk muka..malu la die..
tgk gaya tu..dengan tutup telinga..
telangkupkan muka kat uri...haiii..bagus sangat la tu kan baby..
nak suprise sangat ye..okey la...nanti kua la baru mummy dapat tgk die puas2...

oekyy la..tu je nak cerite....
heheheheheh

BABY..MUMMY CAN'T WAIT TO SEE U SAYANG...

3 ulasan:



  1. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
    قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
    نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

    BalasPadam