Rabu, 17 September 2014

Teman Papa pegi mancing??tak nak!!!

Salam Uollsss..

coti hari Malaysia hari tu buat pe??
aku balik sekinchan..yeyyyy..grrrrrr
dah nye ngajak Fariz jenjalan pakcik tu tak mo..
balik kampung lah kite...boring seyyy dekat umah je..

sebelum balik aku nengok laki aku dok peking peking barang memancing ..
dalam hati..ni  sah nak menyinggah kolam ni..ajak jenjalan tak nak..ni plan die rupenye..
-gigi ketap sambil gengam penumbuk kuat kuat tahan geram-
aku paling menyampah la teman die pegi kolam..
bukan menyampah kenape..menyampah nak ngejo Faeeq lari sana sini..
belum die dok jenguk jenguk dalam kolam tu lagi..
kang piss..piss..piss..lepas tu nak tangkap...haishhh ngiso mak ko ni faeeq oii..
tegolek dalam kolam tu naye jer..

masa dalam perjalanan tu da warning si dak  Fariz ni..
u nak pegi mancing..u pegi..tapi hanta i  ngan paeeq balik dulu..tak kose nak ikut..
ye la..nanti u drop je i kat kolam tu..lepas tu u balik la..
ha???nak drive malam malam dgn anak??tak mo lah...
tak..nanti Icam datang ngn Opy..u balik ngan opy..
wahhhh..die da plan cantik cantik ngan  biras die dah...
sabo je la aku..rezeki la dapat biras hobi sepesen...
tapi adik ipar aku tu tgh puasa memancing..sbb bini tgh prgnent..
padan muka ko...kalau tak korang 1 hari 1 malam pun sanggup ngadap kolam tu...
dapat teman je la abg ipa ko mancing ye adik ipar ku..bahahahaha


Sementara nunggu Icam ngan Opy sampai kitorang chekin dulu..
1 jam rm15.. 3 jam rm45..tapi laki aku tah amik bape jam aku tak amik tahu...
die sebok suruh tgk pancing die..sebab si anak da pegang tak mo lepas..
jap jap yunk..tgk pancing tu..patah kang..yunk tgk paeeq buat ape kat pancing tu..
heyyy..cepat lah..i da malas jage batang pancing u ni..macam emas je..

setel chekin..terus masuk carik tempat..masa tu awal lagi..orang tak ramai..
da park mane nak duduk ..tapi aku tak duduk pun..
sebabnye budak kecik sorang ni tak mo duduk..nak belari saje..
paling geram die nak pegang batang pancing tu sokmo..
lepas tu acah acah melontar  pancing tu ke kolam..-urut dada mak kamu ni ha-
mane belajo aku pun tak tahu..rasanya dah lama gila tak bawak die pegi kolam teman apaknye..
bila nak amik batang pancing tu dok mengamuk ngamuk..GERAM!!!


 ececcehh..menunggu hasil 2 beranak ni ha..esok beso mmg melekat la ngan apak die ni..
tak boleh pisah..tak pe..mummy tak heran..nanti mummy request adik baru kat papa..
puiiiiiiii cakap beso ..bahahaha

 budak ni tak beganjak dari batang pancing tu..nak di capai saje..tejerit jerit apaknye ..
no faeeq..dont faeeq..nanti fish takut laaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
hahahaha..aku dok gelak je tgk diorang perang perang berebut batang pancing tu...
yang si anak pun 1 hal..

 muka ngimau da keluar..bengang la tu anak ngacau..bahahahah
aku da cakap tak mo ikut..malas sgt hantar anak bini balik dulu..ni la jadinye..
lepas ni mesti  tobat tak mo bawak faeeq lagi pegi kolam dah..hahahahahah
gelak girang aku..aku pun tak kose nak ikut..seksa nak kejar anak..
aku pujuk pujuk la..meh i tlg tgk u kopek udang...
tgk je ye..kopek tak nakkkkkk...busuk...-senyum menggoda sebelum kena marah-



da macam lepak tepi tasik da 2beranak ni..
si anak nak suruh diam naikkan die kat penghadang kolam tu..
tu pun 5minit je tahan..
die tetap nk tunggu depan batang pancing tu..
elok tunggu dalam setengah jam..adik aku sampai...
tak tunggu lame..aku terus ajak balik..Opy pun dengan beboyot tu ha ngekor je lakinye..
bahahahaha..same la ngan aku mase zaman mak yong dulu....
laki pegi jamban pun rase nak ikut je..hhahahah

hasil tangkapan pakcik ni aku tak tanye..
balik rumah pun aku tak tunggu..tahu tahu bangun subuh dah ade kat sebelah..



@--->------

1 ulasan:

  1. SELAMATKAN POKET ANDA DARI KEKERINGAN. AWAS ! TAHUN DEPAN (2015) NAK GST DAH. OLEH ITU, SAYA BUKA peluang perniagaan Dalam bisnes top up. Bisnes topup ni semakin meluas dan berpotensi berkembang maju dari masa ke semasa. Peluang perniagaan nie terbuka kepada siapa sahaja tanpa mengira had umur, kedudukan status, tidak kira anda bekerja tetap atau tidak. Ianya terbuka kepada sesiapa yang ingin mencari pendapatan secara kecil-kecilan atau besar-besaran. Boleh jadi suatu hari bisnes topup menjadi pekerjaan tetap anda.. dengan income yang anda puas hati.. IN SHAA ALLAH.. dengan usaha anda..Daftarlah sekarang !

    sesuai untuk :
    # pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
    # peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
    # penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
    # penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan
    # Yang dah ada kedai topup ! anda boleh bandingkan komisyen yang saya beri. PERCAYALAH ! rata-rata dari kalangan bisnes seperti anda tercari-cari komisyen yang lebih tinggi dari apa yang mereka terima

    MEMPERKENALKAN !!!
    Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

    Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
    Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..


    Produk Yang Disediakan :-
    * umobile
    * Digibill
    * Celcombill
    * digi
    * digisidd
    * altelpin
    * xoxpin
    * maxis
    * Digisocial
    * Digisabahsarawak
    * Molpin
    * redtonebill
    * merchantrade
    * digiinternet
    * Buzzme
    * xox
    * italkpin
    * idflexi
    * celcom
    * Digibroadband
    * tron
    * umobile bill
    * clixterpin
    * friendsipin
    * tunetalk
    * maxisbill
    * NJOI
    * maxishoticket
    * Bangladesh Flexi
    * Nepal Flexi

    Utility Bill :-
    * Astro Bill

    UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA
    ATAU
    BOLEH LIHAT TERUS DI LAMAN WEB BERIKUT
    http://i2isyah92.wix.com/bisnestopupgempak

    BalasPadam